Osoitteessa 140 Fisherton Street sijaitseva Pizza Venti saa viimeisen kauppapäivänsä sunnuntaina 18. joulukuuta.

Omistajat Alex ja Maria Popescu pitävät sen jälkeen tauon ja yrittävät selvittää, onko yrityksen pyörittämistä mahdollista jatkaa.

Tämä tapahtuu vain kuukausi sen jälkeen, kun perheomisteinen Pizzeria käynnisti uusimman Yhteisöaloitteensa ”ystävällisyys muuttaa kaiken”. Alex ja Maria sanovat, että kauppa on palannut ”pandemiatasolle, mutta 40 prosenttia korkeammat kustannukset”, koska he ovat nähneet 30-40 prosentin vähennyksen asiakkaissa kolmen viime kuukauden aikana.

Alex lisäsi: ”toivomme, että se tulee olemaan väliaikainen sulkeminen, mutta ainoa tapa se on, jos löydämme tavan korjata kassavirtamme ja tehdä liiketoiminnasta tehokkaampaa.

”Kun avasimme liiketoiminnan pandemian aikana, tiesimme sen olevan vaikeaa. Meillä oli myös toivoa, että asiat paranisivat.”

Yhteisö-ja hyväntekeväisyyshankkeet, kuten ystävällisyys muuttaa kaiken, on jouduttu pistämään jäihin, mutta Alex jatkaa kodittomien tukemista. Syksyn budjetti oli Alexille valokeila tunnelin päässä, mutta hallituksen ilmoitusten jälkeen hänestä tuntuu kuin ”toiveet ja unelmat olisi tapettu”.

”Kun budjetti julkistettiin, tuntui kuin toiveeni olisivat menneet, enkä tiedä, mitä muuta voin uhrata pitääkseni tämän käynnissä”, Alex lisäsi.

Pizza Venti on nähnyt bensan hinnat raketteina 300-350 prosenttia korkeammiksi kuin mitä ne olivat tällä kertaa kaksi vuotta sitten, sähkön ollessa noin 200 prosenttia korkeammalla, mutta silti hän sanoo olevansa ”yksi onnekkaista”.

’Pienten perheyritysten syrjäyttäminen’

Jälkeen bounce-back laina hallitukselta, joka kohdisti pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja antoi heille lainata jopa £50,000, Alex tuntuu kuin hän maksaa hinnan nyt. Hän lisäsi: ”tuntuu, että hallituksen budjetti ajaa yrityksiä parempaan asemaan ja ajaa pois pieniä perheyrityksiä.

”Budjetin aukkoa paikkaavat yritykset, jotka jatkoivat eteenpäin.”Ravintola on tällä hetkellä TripAdvisorin ykköspaikalla Salisburyn ja koko Wiltshiren osalta säilyttäen keskimääräisen viiden tähden luokituksen.

Alex halusi kiittää kaikkia vieraitaan jatkuvasta tuesta, hän sanoi: ”emme olisi onnistuneet tekemään sitä, mitä olemme tehneet ilman heitä.

”Aiomme yrittää tarkastella kaikkia käytettävissä olevia vaihtoehtoja ja toivomme avata uudelleen tammikuussa.”

Myynnin kasvattamiseksi Pizza Venti tarjoaa 20 prosentin alennusta keräystilauksista.