Royal Mailin pakettiautosta on julkaistu nettiin dashcam-kuvamateriaalia, jossa kuljettaja väistää ponin ohi ohitettuaan edessä ajavan kuljettajan, joka hidasti vauhtia antaakseen eläimelle tarpeeksi tilaa.

New Forest Commoners Defence Associationin jäsen otti tiistaina 8.marraskuuta kiinni toimituksen kuljettajan ajaessaan New Forestin minsteadin läpi. He jakoivat kuvamateriaalia ja laittoivat viestin, jossa muistutettiin uuden metsän läpi ajavia ihmisiä ajamaan olosuhteisiin, jossa muistettiin ohittaa Eläimet leveästi ja hitaasti ja olla valmiita pysähtymään.

Royal Mailin tiedottaja sanoi, että he olivat ”erittäin pettyneitä” nähdessään videon, jonka New Forest Commoners Defence Association julkaisi Facebookissaan.

Toimitusyhtiö on käynnistänyt tapauksesta tutkinnan.

Royal Mailin tiedottaja sanoi: ”olimme hyvin pettyneitä nähdessämme tämän videon ja tutkimme, mitä tapahtui.

”Kun tutkimuksemme on päättynyt, ryhdymme asianmukaisiin toimiin sisäisesti.

Videolta ei käy ilmi, kuinka lähellä hevosta ajoneuvomme oli, ja olemme tyytyväisiä, ettei eläintä vahingoitettu tai häiritty millään tavalla.

Kuljettajiemme ja muiden tienkäyttäjien turvallisuus on Royal Mailille erittäin tärkeää, ja tämä sisältää uuden metsälain mukaiset velvollisuutemme.

Lue lisää: autoilijoilta vetoomus eläinten suojelemiseksi uusilla metsäteillä

Ohjeistamme kuljettajiamme säännöllisesti siitä, että uuden metsän eläimet saavat vapaasti vaeltaa ja että niillä on etuajo-oikeus, ja vahvistamme tätä viestiä paikallisille kollegoillemme nyt.”

Videon vihaiset katsojat julkaisivat kommentteja videosta, ja eräs henkilö sanoi: ”jotain on tehtävä, koska jotkut autojen ja kuorma-autojen kuljettajat eivät vain välitä poneista tai kunnioita sitä, että he ajavat metsässä.”Toinen kommentoija sanoi:” Eikö hän ajatellut, että auto oli pysähtynyt syystä, mikä idiootti sitten ohittaa.”