Food and Drug Administration (FDA) ilmoitti keskiviikkona, että se ehdottaa muutoksia määritelmäänsä ”terve.”FDA: n määritelmä terveellisyydestä määrittelee kriteerit sille, milloin elintarvikkeet voivat käyttää sanaa pakkauksissaan, ja siitä on keskusteltu kiivaasti ruokamaailmassa vuosia.

FDA: n mukaan ehdotetut muutokset ”yhdenmukaistaisivat ’terveellisen’ väitteen määritelmän nykyiseen ravitsemustieteeseen.”FDA sanoi tiedotteessa, että yli 80% amerikkalaisista ei syö tarpeeksi hedelmiä, vihanneksia ja maitotuotteita. Samaan aikaan useimmilla ihmisillä on liikaa lisättyä sokeria, tyydyttynyttä rasvaa ja natriumia. FDA sanoo, että ehdotetut muutokset yrittävät auttaa ihmisiä parantamaan ravitsemustaan ja ruokavaliotaan ”vähentämään kroonisten sairauksien taakkaa ja edistämään terveyttä.”

”Terveellinen ruoka voi vähentää kroonisen sairauden riskiä”, sanoi Yhdysvaltain terveys-ja ihmispalvelujen (HHS) sihteeri Xavier Becerra. ”Mutta liian monet ihmiset eivät ehkä tiedä, mikä on terveellistä ruokaa. FDA: n siirto auttaa kouluttamaan enemmän amerikkalaisia parantamaan terveystuloksia, puuttumaan terveyseroihin ja pelastamaan ihmishenkiä.”

Ehdotettu sääntö päivittäisi ”terveellisen” määritelmän tarkastelemaan, miten ravintoaineet eri ruokaryhmissä toimivat terveellisten ruokailutottumusten luomiseksi ja yleisen terveyden parantamiseksi. Enemmän elintarvikkeita olisi osa terveellistä ruokavaliota mallia ehdotetussa määritelmässä, mukaan lukien pähkinät ja siemenet, kala kuten lohi, joka on korkeampi rasvaa, tiettyjä öljyjä ja vettä.