Kun 20 viikkoa kestänyt ultraääni osoitti, että hänen kantamallaan vauvalla oli selkärankahalkio, Grimsbyn asukas Laura McFetridge joutui vaikean päätöksen eteen.

Ennen vuotta 2017 kanadalaisvanhemmilla olisi kaksi vaihtoehtoa: leikkauttaa lapsensa heti syntymän jälkeen tai keskeyttää raskaus.

Mutta nyt, kiitos edistysaskeleet sikiön leikkaus, vanhemmilla on kolmas vaihtoehto, joka lisää tuloksia vauvoille ja vähentää haitallisia vaikutuksia kunnossa. Spina bifida on harvinainen sairaus, jossa selkärangan sikiön ei oikein muodostaa noin selkäytimen, mikä altistuvat hermot, jotka saavat vähitellen vaurioitunut nestettä ympäröivän vauvan ja pieniä vaikutuksia, kun äiti liikkuu.

Se voi johtaa heikentyneeseen hermotoimintaan jaloissa, suolessa ja virtsarakossa, aiheuttaen klubijalkoja, liikkuvuusongelmia ja inkontinenssia. Lisäksi selkärangan aukko toimii Hanana, vuotaa aivonestettä ja johtaa epämuodostuneeseen pikkuaivoon aivoissa, mikä johtaa todennäköisyyteen, että vauvat tarvitsevat aivosulkuja.

Nyt Torontossa sijaitsevan Mount Sinai-sairaalan sikiökirurgiaryhmä voi suorittaa kohdussa leikkauksen, jossa äiti avataan, kohtu poistetaan ja altistuneet hermot leikataan, ennen kuin lapsi niputetaan takaisin äidin sisälle.

Tämä tarkoittaa, että hermopäätteillä on vähemmän kosketusta kohdussa olevaan nesteeseen, mikä johtaa vähemmän hermotoiminnan heikkenemiseen, mikä lisää motorista toimintaa ja vähentää mahdollisuutta tarvita aivojen shuntsia.